mormormu

Boktips, matrecept, barn och barnbarn, hälsa vs ohälsa.. Kort sagt, - en salig blandning

Skulle vara spännande...

Kategori: Mat & Dryck

att testa den nya smaksatta grädden från Arla

Grädde med smak av jordgubb eller choklad!

Ibland kommer det nya produkter som sätter igång
fantasin, - ser framför mig smarriga desserter och bakverk...




Ur pressreleasen...

Smaksatt vispgrädde är senaste nytt från Arla
En svensk klassiker i ny tappning.
Nu finns smaksatt vispgrädde i butikernas mejerikylar.
Lättvispad, krämig, i smakerna choklad och jordgubb.
Smaksatt vispgrädde fungerar på samma sätt som vanlig vispgrädde
och är ett utmärkt alternativ till glass, vaniljsås eller sylt.
Den fungerar dessutom bra som bas i exempelvis parfait och mousse
eller att avnjutas precis som den är.

Under de senaste två åren har efterfrågan på gräddprodukter
ökat markant.
Till exempel har försäljningen av vanlig vispgrädde under samma period,
ökat med 29 procent.
Orsaken är framförallt gräddens naturliga egenskaper som
traditionsrik smakförhöjare.
Samtidigt söker konsumenten nya produkter som både skapar variation
och gör det enklare att lyckas med efterrätter och bakverk.

Smaksatt vispgrädde är vanlig vispgrädde med två karaktäristiska smakvarianter.
I chokladgrädden ingår 70 procentig choklad och i jordgubbsgrädden en annan
klassisk smakbärare: jordgubbssylt.
Chokladgrädden är helt slät medan jordgubbsgrädden innehåller små bitar av bär.
Den smaksatta vispgrädden har en fetthalt på 27 procent och vispas lätt till
önskad konsistens.
Den är dessutom lika hållbar i uppvispad  form som vanlig vispgrädde.

– Vi svenskar har ett genuint intresse för bakning och desserter och det är
många som efterfrågar produkter som förenklar i köket och är lätta att använda.
Smaksatt vispgrädde är just en sådan produkt.
Den utmanar dessutom svenska folket att tänka nytt.
Byt exempelvis ut vaniljsåsen till rabarberpajen mot jordgubbsgrädde.
En garanterat lyckad kombination, säger Elisabeth Hedenljung,
varumärkesansvarig på Arla Köket.
På uppdrag av Arla har stjärnkonditorn Conrad Tyrsén tagit fram recept
baserade på den smaksatta vispgrädden.
Han har dessutom definierat olika ”smakkompisar” – speciella kombinationer
som är extra lyckade tillsammans med choklad- respektive jordgubbsgrädde.
– Smaksatt vispgrädde är ett nytt och spännande tillskott i mejerikylen.
Produkterna passar lika bra att användas i tårtor som ett vispat tillbehör till
smulpajen eller våfflan.
Jag prövade mig fram med båda varianterna och tyckte de här kombinationerna
var bäst, säger Conrad Tyrsén, Årets Konditor 2009.

Prova jordgubbsgrädden tillsammans med smaker som rabarber, lime, balsamico,
pistage, svarta vinbär, krusbär, vit choklad, mynta, stjärnanis eller lakrits.
Chokladgrädden passar extra bra tillsammans med kaffe, kardemumma, körsbär,
hallon, nötter, mandel, röda vinbär, salt och rom.
Arla Köket smaksatt vispgrädde finns nu i butik och har ett cirkapris på 16 kronor.
Produkterna kommer säljas i återförslutbar förpackning (2,5 dl) med skruvkork. Smaksatt
vispgrädde är hållbar i 28 dagar i oöppnad förpackning och 4-5 dagar i öppnad.

Kommentarer

  • Linda säger:

    Hm... smaksatt grädde. Ja varför inte.. det finns ju många smaksatta creme fraischer och sånt - även om det inte är söta smaker så är det ju smidigt - och gott.

    2010-11-11 | 20:26:13
    Bloggadress: http://www.candygirl.nu/
  • sweetmama säger:

    Hmmm ja jag började tänka som du. Gott, smarriga desserter och annat spännande.

    Men sen tänkte jag på Jamie Oliver som vill få bort den smaksatta mjölken från skolköken

    2010-11-12 | 15:55:54
    Bloggadress: http://sweetmama.blogg.se/
  • Anonym säger:

    Choklad är aldrig fel. :P

    2010-11-12 | 22:18:29
    Bloggadress: http://tvminnen.blogg.se/

Kommentera inlägget här: