För att förhindra...
Kategori: Mat & Dryck
Mitt "Halv-åtta-hos-mig-gäng" ska nästa helg samlas hos mig,
(men vi tävlar inte, vi bara turas om att bjuda varandra på god mat någon gång om året)
det enda jag med säkerhet vet är att jag ska bjuda på äggtoddy som dessert.
Eftersom jag de senaste gångerna bjudit på fisk är jag också ganska säker
på att det den här gången ska bli kött,
och det jag funderar på är några riktiga "retrorätter"...
Fondue med hasselbackspotatis och olika såser och tillbehör
(trevligt att plocka ihop sina egna spett, och jag gör världens goaste tartarsås till)
Raclett med massor av olika grönsaker, och kanske hasselbackspotatis
(även här plockar man ju själv sina favoriter, känns lite nyttigare är fonduen...)
Plankstek
(som jag vet är något av en favoriträtt för två av gästerna)
Då var det starters då!
Eftersom varmrätten blir mäktig behövs något riktigt litet och lätt,
även om kvällen är lång finns annars risken att vi ligger som slagna hjältar
långt innan vi skiljs åt...
Så, förslag mottages tacksamt!
Den här äggtoddyn bjöd Mika på i teveprogrammet Halv Åtta Hos Mig,
någon som redan testat den?

4 st äggulor
4 msk socker
2 dl grädde, vispad
4 tsk florsocker
4 tsk nescafé
4 tsk kakao
4 msk konjak
4 st halva äggskal