mormormu

Boktips, matrecept, barn och barnbarn, hälsa vs ohälsa.. Kort sagt, - en salig blandning

En tävling...

Kategori: Bloggande & tävlande

 
tänkte jag ju ha för ett tag sedan då jag som mormormu.blogg.se fyllde 5 år,
liksom för att fira födelsedagen lite, vet inte riktigt vart den idén tog vägen, - får väl skylla på värmen...
 
Men nu är det då dags för en liten tävling
 
- ni vet alla de där "husmorstipsen" man kan läsa om i spalter i veckotidningar, och i sociala medier...
En del tips är verkligen superduperbra, några är riktigt roliga och fullkomligt galna, en del är nytänkande, en hel del är gamla och beprövade och en del är.... mindre bra kan man väl säga...
 
Och så finns det tipset som man kanske aldrig hört talas om, än mindre provat, och som är bara så bra, så dumt eller så roligt!
 
Vill du vara med och tävla om ett hemligt paket fyllt med "feel good"prylar kan du göra på två olika sätt,
- har du en blogg gör du ett inlägg om just ditt tips, länkar till mig och tävlingen i ditt inlägg så är du med (glöm inte göra en kommentar här under så jag hittar till ditt bidrag)
- Har du inte en blogg (eller inte vill göra ett eget  inlägg av andra anledningar) ger du husmorstipset som en kommentar till just det här inlägget...
 
Tipsinsamlingen pågår till och med söndagen den 21:a september då minst en vinnare utses av mig och en liten "jury" bestående av mina (vuxna) barn
 
Du kan tävla med hur många bidrag som helst!
Tipsen kan gälla städning, matlagning, klädvård, huskurer, renovering, smink, trädgård, fotografering.... ja precis vad sjutton som helst! 
Tipset kan vara på blodigt allvar såväl som det kan vara helt galet och roligt, det kan vara gammal såväl som det kan vara nytt!
 
Kom igen nu, - jag önskar många spännande tävlingsbidrag!
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

 • Cicki säger:

  Kul tävling. Får sätta igång och tokfundera....:-)

  Svar: Ja, gör det! :-)Ser med spänning fram emot ditt tips
  Kram
  Mormor Mu

  2014-08-09 | 01:20:28
  Bloggadress: http://cickisdesign.blogspot.se/
 • Linda / CandyGirl säger:

  Oj jag har ju glömt...

  här kommer flera tips:

  Köp gardinringar - såna där med klämma - i tiopack på IKEA. Perfekt att använda när hängarna till handdukarna och badlakanen går sönder. Man slipper laga. Kläm och häng bara...

  tänd värmeljus i fönstren när du duschar/bastar.. dom suger upp fukten och du slipper vatten på fönsterlisten - och kan med andra ord vänta några år längre innan du behöver måla...

  Börjar skorna lukta illa? Och det är såna som inte går att köra i tvättmaskin. Dränk dom i handsprit så försvinner lukten i och med att spriten dunstar. Sen klarar dom ett tag till - innan nästa spritbad.

  Ställ dina orchideer i ett rejält vattenbad, gärna med lite orchidenäring - som täcker all bark - i mååååånga timmar. Till och med över natten. Häll bort och sen ser det ut som dom fått en överdos viagra... vänta tills dom riktigt flämtar efter vatten tills du gör om nästa gång... dom brukar blomma om med denna omilda behandling.

  Modernt husmodertips. Nyttja cyberspace. Skriv dina viktiga kom-i-håg på onlinetjänster som tillexempel Google documets. Tex om du sparar på serietidningar - vilka nummer har du. Vilka böcker har du på din att-läsa-lista inför besök på loppisar och bibliotek. Sen kan du ta fram dom var du vill utan att behöva vara irriterad över att du glömt listan hemma...

  Blanda yes diskmedel med vatten i en sprayflaska så behöver du bara dusha lite över kökbänken eller stekpannan när du ska torka av/diska... sparar mycket diskmedel då du inte trycker ut flera matskedar varje gång du ska diska av nåt som inte passar i diskmaskinen.

  Köp batteridrivna ljus till barnen... dom gillar också levande ljus. Och med dessa kan dom ha egna i sina rum nu när det mörknar - utan att man behöver vakta.

  Köp en riktig (och kanske dyr) ögonskuggeprimer (ögonskuggebas) om du gillar ögonskuggor i konstiga/roliga färger... Det vinner man på. För med en riktig bas kan man frossa i billig ögonskugga utan att behöva ha den som ett streck på ögonlocket efter några timmar.

  Ställ flaskor med ättika där getingar brukar dyka upp. Vi har tre flaskor på vinden. En vid varje gavel och en vid skorstensmuren... Dom gillar inte lukten...

  Använd vanlig packtape till att försegla flaskor du inte vill ska riskera att läka när du flyger. Funkar kanon - och man slipper packa in dom i plastpåsar.

  Häll mjöl och salt i en plastpåse när du ska panera... stoppa i fisk/kyckling eller vad som ska vändas i mjöl. Skaka och plocka upp en och en... mycket mindre spill och slask...

  Spara alla stumpar av ljus om du brukar göra upp eld utomhus. Använd stearinet att tända brasan med... brinner skitbra. Peta tex ned en liten bit trä eller kartong och tänd.. sen sprider det sig bra.

  Nä nu orkar jag inte mera...

  :-)
  Svar: Jösses amalia vad många tips! Och bra tips,och för mig även nya tips!Så tack för dem, och tack även för du vill vara med i min tävling :-)
  Mormor Mu

  2014-08-21 | 21:56:28
  Bloggadress: http://www.candygirl.nu/
 • ejmis säger:

  Kasta inte bort kaffesump/teblad utan använd dom som gödsel till blommorna, både inne och ute.

  Svar: Tack för tips! Måste börja dricka mer kaffe... :-)
  Mormor Mu

  2014-08-25 | 16:22:30
  Bloggadress: http://ejmis.blogg.se

Kommentera inlägget här: