mormormu

Boktips, matrecept, barn och barnbarn, hälsa vs ohälsa.. Kort sagt, - en salig blandning

Idag har min mamma...

Kategori: Natur & Hembygd

och jag tagit en skogstur på nästan fyra timmar, vete sjutton hur långt vi gick, för vi var tvugna ta oss över både stock och sten.
Massor av stormfällen, risigt och eländigt...
Vi kände knappt igen oss, och utsikten från berget gick nästan inte heller att känna igen, kontentan av dagen blev, ca 5 hg svamp, inte ett endaste lingon med hem, vi såg något enstaka, får nog ta en tur om några dagar för att kolla läget igen!
Mamma, som fyller 80 år nästa gång, flög som vanligt fram i snåren i jakt på svamp och bär, skogen är, och har alltid varit, det bästa hon vet!
Såg en enorm lämning efter björn, men blev så till mig så jag missade att fota, - och tro mig... just dit går jag inte tillbaka...
 
 

Kommentarer

 • Linda / Candygirl säger:

  Oj... fin skörd...

  Vi har också plockat...

  2014-08-30 | 21:46:05
  Bloggadress: http://www.candygirl.nu
 • Cicki säger:

  Jag har varit ute och hittat Karl Johan. Ska försöka få med mig sambon ut och leta kantareller till veckan. Ett tips är att åka till Lucksta och sedan åka upp vägen mitt i Lucksta, tror den går till Norrhassel, och sedan är det nästan att åka in på vilken skogsbilsväg som helst. Där finns det hur mycket svamp som helst och vad jag minns även lättgådd skog.

  Svar: Men tack gulle dig, ge mig tips på bra svampställen! Tack tack och åter tack!
  Mormor Mu

  2014-08-31 | 00:41:04
  Bloggadress: http://cickisdesign.blogspot.se/

Kommentera inlägget här: