mormormu

Boktips, matrecept, barn och barnbarn, hälsa vs ohälsa.. Kort sagt, - en salig blandning

Ytterligare något man "måste" se...

Kategori: TV-program

Höll på att missa den nya serien på TV3 ikväll, och det hade varit synd.. För den här serien är riktigt riktigt bra!! Onsdagar kl 22.00

Dramaserien "Southland" hade premiär på amerikansk tv i våras, och rosades för sin realistiska skildring av den ofta brutala vardag som möter polisen i Los Angeles fattiga områden. 31-åriga Ben McKenzie, som spelade huvudrollen i tonårsdramat "The OC", gör en av de bärande rollerna. Han spelar Ben Sherman, nyss examinerad från polishögskolan och nu patrullerande polis i ett av USA:s brutalaste områden.

Los Angeles i fokus i "Southland". Foto: Scanpix- "Southland" handlar inte främst om brotten, utan om hur poliserna påverkas av det de möter.

Serien använder en ovanlig berättarteknik.

- Serien öppnar alltid med en scen mitt inne i själva skeendet, och går sedan tillbaka 24 timmar eller liknande och får se vad som lett fram till just den där ofta rätt dramatiska händelsen. Det är ett effektivt sätt att suga in tittarna, man vill veta hur de hamnade där...

Ben McKenzie kommer ursprungligen från Texas, men flyttade till Los Angeles 2001. Han säger att inspelningarna av "Southland" fått honom att se staden i nytt ljus.

- Jag får se saker jag aldrig skulle ha sett annars, hela skalan från fattigdomen i South Central till de riktigt rika områdena i Beverly Hills. Man inser vilken enorm stad Los Angeles är.

- Nästan allt är inspelat "on location", jag tror vi spelade in den första säsongens sju avsnitt på 160 platser, vilket är rätt ovanligt. Staden är som en egen karaktär i serien.

I "The OC" spelade han en tonåring från ett fattigt område som fick chansen att leva bland de välbärgade i Orange County. I "Southland" går resan åt andra hållet, Ben Sherman kommer från en rik Beverly Hills-familj men väljer att bli underbetald polis.

- Varför? Det finns skäl, starka sådana, som ni får se under säsongen, säger Ben McKenzie.

Kommentarer

  • ejmis säger:

    Vi såg den igår...annorlunda vinkling...kommer att se den igen.    KRAM!!!!

    2009-10-08 | 10:03:00
    Bloggadress: http://ejmis.blogg.se/

Kommentera inlägget här: