Risoni...
Kategori: Mat & Dryck
Man kan förbereda den dagen före (den blir faktiskt bara godare då...)
Inte är den dyr heller...
Koka risonin (ett paket räcker till en sallad för ca 10 pers)
Blanda ihop olivolja, alt rapsolja, med pressad vitlök, (kan naturligtvis uteslutas)
hackad basilika (färsk eller fryst går precis lika bra)
och krydda med flingsalt & svartpeppar
Slå blandningen över den ännu varma risonin
Tillsätt svarta oliver, hackade salladslök, bitar av paprika och smulad fetaost
(hit kan den föreberedas)
Coctailtomater tillsätts strax innan servering
Lite av Kajsa Warg, man tager vad man haver,
finns inte salladslök tar jag t ex rödlök eller purjo,
finns inte basilika tar jag t ex fryst örtblandning...
Ibland river jag ner lite ruccolablad eller annan sallad
På bl a Willys finns färdiggrillade kycklingspett i frysdisken,
de passar perfekt till!
Passar också mycket bra med tzatziki och ett gott bröd till salladen

Bloggadress: http://mammakero.blogg.se/