Nu är det fredagsmys i TV-soffan...
Kategori: Mat & Dryck
(undrar hur många gånger man beställt in den precis innan köket stänger
på krogen... Och hur många jag serverat till fulla hungriga kroggäster...)

Croque monsieur är en varm smörgås med skinka och ost
(gärna gruyère), som steks eller grillas.
Ibland doppas brödet i vispat ägg innan tillagningen.
Croque monsieur har sitt ursprung i Frankrike som snabbmat
på kaféer och barer.
Det finns varianter där smörgåsen täcks av mornay- eller béchamelsås.
Om man lägger ett stekt ägg ovanpå rätten kallas den Croque madame.
Ursprunget till namnet är osäkert, men kommer från det franska
verbet croquer ('knapra', 'mumsa').
Croque är även franskans ord för 'att steka'.
Namnet skrevs första gången ned på en parisisk kafémeny år 1910.
Och... jodå... jag har en påse smågodis att plocka fram senare ikväll...
Är det helg så är det!
(och så är jag förvånad att jag gått upp i vikt senaste veckan...)
Bloggadress: http://jessiklein.blogg.se/