Snabbare än hämtmat...
Kategori: Mat & Dryck
blev lite av Cajsa Wargs filosofi till söndagsmiddag,
- man tager vad man haver...
Lade en klick creme bonjour (med pepparsmak) på lövbiffskivor,
stekte de ihopvikta paketen av kött i en klick smör,
och kryddade med lite svartpeppar och flingsalt.
Under tiden stektes kantareller i en gjutjärnsgryta,
där tillsatte jag sedan matlagninggrädde och ädelost.
(svampen frös jag i höstas, utan att förvälla eller steka. Smakar som nyplockad)
Köttet fick puttra med lite i såsen, medan klyftpotatisen bakades i ugnen.
Tillbehör, en rejäl klick av den nykokta vinbärsgélen...
Hade lite ont om fräscha grönsaker hemma,
men det kompenserade jag genom att ta ett glas rött vin...
(och det mina vänner, tillhör verkligen ovanligheterna,
men boxen stod redan öppnad i skafferiet sedan jag var på julbord
för några veckor sedan... )
Allt som allt, från att skala potatisen till dukat bord, tog det ca 30 minuter.
Och sååå jäkla gott blev det!
Bäst av allt, det räcker även till måndagsmiddag ;-)



När svampen börjar tina bildas lite iskristaller, men det påverkar inte smak eller utseendet...
Bloggadress: http://secondtime.blogg.se/