Ändrade planer...
Kategori: Mat & Dryck
angående nästa helgs meny...
Eftersom Systeryster lagat, och klart godkänt,
Mikas ugnsstekta kyckling får det bli varmrätten...
Men fortfarande vill jag gärna ha förslag på förrätt ;-)
Ugnsstekta kycklingen;
4 st kycklinglårfiléer
1 dl ketjap manis
1 st vitlöksklyfta, pressad
chili, grovkrossad
salt
3 dl matlagningsgrädde
Potatisen;
800 g potatisar, små, fina
1 tsk flingsalt
1 msk olivolja
Peston;
2 krukor basilika
2 dl parmesan, riven
50 g pinjenötskärnor
1-2 dl olivolja
svartpeppar
salt
Salladen;
frisésallad
1 st granatäpple, kärnorna
25 g parmesan
50 g pinjenötskärnor
Dressingen;
1 msk balsamicovinäger
2 msk olivolja
salt
chili
Tillbehör;
rönnbärsgelé
Kyckling
Lägg kycklingen i en ugnsfast form. Pressa vitlöken över.
Häll på ketjap manis. Krydda med chili och salt.
Ugn ca 60 min 175 grader.
Efter ca 60 min häll av ketjap manis i en kastrull och tillsätt grädden.
Låt koka tills såsen tjocknar.
Potatis
Skala och dela (beroende på storlek).
Lägg på en plåt, strö över flingsalt och olivolja.
Sätt in i ugnen ca 70 min 175 grader.
Pesto
Blanda alla ingredienser i mixer el med stavmixer.
Börja med hälften av oljan och häll sen på för önskad konsistens.
Sallad
Ta ur kärnorna ur granatäpplet.
Dela salladen.
Rosta pinjenötterna i stekpannan.
Dressing
Hyvla pamesan, blanda med olivolja och balsmivinäger.
Vid servering
Blanda ner potatisen i peston.
Lägg upp kycklingen .
Ös över några matskedar sås.
Servera med salladen och rönnbärsgelé.
Låter ju jättesmarrigt!!
Update; FORTFARANDE stresspåslag i kroppen. Har tagit värktabletter i förhoppning
om att jag ska bli trött och kunna sova bort några timmar...
Tittar in hos er senare under dagen!