Färs var det här...
Kategori: Mat & Dryck
(det finns väl lika många som det finns hushåll, - minst, men det här är min favorit...)
400 gr valfri färs
3 skivor färskt bröd (fast igår hade jag endast mörkt hemma, funkade jättebra)
1½ dl mjölk
1 ägg
Blanda ägget och mjölken i en skål
Skär bort kanterna på brödet och lägg brödet i skålen så att det suger åt
sig vätskan och blir mjukt
Blanda i färsen, salta och peppra
Tillsätt ev smaksättning (se nedan)
Låt färsen vila ca 10 min och forma sedan biffar, köttbullar etc...
(köttbullarna gör jag jämnstora genom att ta upp färsen med ett msk:mått)
Förslag på smaksättningar;
1. hackad lök, smulad fetaost och hackade svarta oliver (serveras gärna med tzatziki)
2. riven parmesan, rivet citronskal och vitlök (inte såå dumt till tomatsås och pasta)
3. hackad ansjovis, skånsk senap och hackad purjolök (våra julköttbullar)
Igår blev det biffar med smaksättning 1 när jag bjöd på mutmiddag ;-)
Jag virade baconskivor runt biffarna, in i ugnen ca 20 min, klart!


(klyftade bakpotatis, därav den gigantiska potatisen...)
Mutmiddag?!
När jag bjuder ungarna på middag, och har en liten liten baktanke ;-)
Igår behövde jag få några tjuriga skruvar på plats...
Att få jobbet gjort, att samtidigt få umgås en stund,
och kanske även underlätta för några som kommer från jobb och dagis och
då slipper tänka på matlagning och disk...
Många flugor på smällen ;-)
Update! Plåten behöver inte smörjas, och biffarna ska inte vändas under gräddningen
Bloggadress: http://teklamrng.blogspot.com/