Sparrispaj med ädelost...
Kategori: Mat & Dryck
Deg
125 gr smör
3 dl vetemjöl
1 dl hackad persilja
2 msk vatten
Fyllning
100 gr lufttorkad skinka
100 gr sparris
140 gr ädelost
2 dl matlagningsgrädde
2 ägg
1 tsk kummin
Mixa smör, mjöl och persilja till en grynig massa,
tillsätt vatten och arbeta ihop till en deg
Tryck ut degen i en pajform
Nagga botten med en gaffel och ställ formen i kylen ca 30 minuter
Sätt ugnen på 200 grader
Finhacka skinkan
Förväll sparrisen ca 5 minuter
Rör ihop smulad ädelost, grädde och ägg
Stöt kumminen lätt med mortel och blanda ner
(det behövs inget extra salt eftersom både ädelosten och skinkan ger sälta)
Häll fyllningen i pajskalet och strö över skinkan
Lägg sparrisen som ekrar i ett hjul
Grädda pajen ca 35 minuter

Glöm inte att gissa i mitt inlägg nedan!
Det finns redan ett gissning som är förvånansvärt nära... ;-)
Man får naturligtvis gissa flera gånger!!
Bloggadress: http://mammakero.blogg.se/